Salată de dovleac, quinoa și rodie

Ingrediente:

  • Pentru 1-2 porții
  • 1 cană de quinoa
  • jumătate de dovleac (butternut squash)
  • 1 măr verde
  • 1-2 linguri de suc de lămâie
  • 4 linguri boabe de rodie
  • 1 tulpină de ceapă verde
  • 2-3 linguri de pătrunjel tăiat mărunt
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri coajă de lămâie răzuită
  • sare și piper după gust
Mod de preparare:

Primul pas este să decojiți și să tăiați dovleacul. Încălziți cuptorul la 200 de grade. Puneți dovleacul tăiat într-o tavă, acoperând cu hârtie de copt, condimentați cu sare și piper și coaceți 20-25 minute sau până devine moale, fără a se transforma în piure. Lăsați deoparte să se răcorească, după care separați 150 g.

 

Până dovleacul se coace,  lăsați la înmuiat 1 cană de quinoa în 2 căni de apă fierbinte pentru aproximativ 20-25 de minute. Scurgeți și clătiți cu apă rece. Puneți la fiert 2 căni de apă și adăugați quinoa. Fierbeți 12-15 minute. Separați 200 g din quinoa pregătită.

 

Decojiți mărul, tăiați bucăți și amestecați cu puțin suc de lămâie, pentru a nu deveni închise la culoare.

 

Pentru a pregăti dressing-ul, amestecați ceapa tăiată mărunt, uleiul de măsline, 1 lingură de suc de lămâie, coaja de lămâie și pătrunjelul. Condimentați cu sare și piper.

 

Amestecați cele 150 g de dovleac, 200 g de quinoa, merele, boabele de rodie și dressing-ul, lăsând câteva bucăți de dovleac și câteva boabe de rodie pentru a orna slata la final.

 

 

Poftă bună!

Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM