Primul pas în pregătirea sarmalelor de pui cu sos de vin este să tăiați mărunt morcovul și castraveți murați. Puteți utiliza mașina de tocat.
Pentru a obține carne tocată trebuie să tocați carnea cu ajutorul mașinii de tocat sau să solicitați tocarnea cărnii în magazin.
Amestecați morcovii și castraveții murați cu carnea tocată, adăugați albușul, nucile, sare, piper și pătrunjel tăiat. Amestecați bine și lăsați o oră la frigider.
Fierbeți 2 litri de apă într-o cratiță, adăugați 2-3 linguri de sare de mare și blanșați frunzele de varză pentru aproximativ o minută sau până se înmoaie. Clătiți cu apă rece și îndepărtați părțile groase cu un cuțit.
Formați sarmale punând 40-50 g din amestec pe fiecare frunză. Aranjați-le una lîngă alta în cratiță, adăugați bulionul de pui și frunza de dafin, puneți o farfurie deasupra și gătiți la foc mic pentru 1 oră și 30 de minute.
Pentru sos: tăiați mărunt ceapa și usturoiul, înăbușiți până devin moi și adăugați vinul alb. Atunci când vinul se absoarbe pe jumătate, adăugați o cană din lichidul în care au fiert sarmalele și lăsați să se absoarbă din nou, până rămân 100 ml. Procesul de absorbție este lung, însă vă recomandăm să nu îngroșați sosul cu făină.
Condimentați cu sare și piper.
Poftă bună!
Rețeta este potrivită atunci când aveți carne de pui și legume la alegere în regimul vostru alimentar personalizat.
- Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?
Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.