Somon cu praz

Ingrediente:

  • Pentru 4 porții :
  • 4 tulpini de praz de mărime medie
  • 1 lingură de zahăr brun
  • 3 morcovi curățați si tăiați în fâșii
  • 4 fileuri de somon de mărime medie
  • Sare și piper după gust
Mod de preparare:

Încălziți cuptorul la 180° C.

Curățați prazul de capete și de frunzele exterioare. Tăiați prazul pe lungime în patru bucăți egale, după care tăiați fiecare parte de-a lungul pentru a obține fâșii.

Inăbușiți prazul în puțină apă până  începe sa se înmoaie, timp de 5 minute. Presărați zahăr brun* si amestecați. Gătiți până când prazul devine ușor maroniu, timp de 15 minute.

Curățați si tăiați morcovii în fâșii subțiri. Adăugați morcovii la praz, adăugați puțină sare și amestecați până la morcovii devin moi – aproximativ 5 minute.

Puneți fileurile de somon pe hârtie pentru copt, presărați sare și piper și coaceți în cuptor până la pregătirea completă, timp de 15 minute (în funcție de grosimea fileurilor).

Aranjați pe farfurie fiecare fileu și puneți 1/4 din praz si morcovii caramelizați.

Puteți orna cu sparanghel copt sau  ciuperci înăbușite.

Poftă bună!

 

 

Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM