Spaghete de dovlecei cu sos formaggi

Ingrediente:

  • Pentru 1 porție :
  • 2 buc. gălbenuș
  • 160 g dovlecei
  • 50 g brânză Emmental
  • 1 linguriță sos Worcester
  • 1 lingură ulei de măsline
  • nucșoară după gust
  • 2 linguri pătrunjel tăiat mărunt
  • sare și piper după gust
Mod de preparare:

Primul pas în pregătirea rețetei de spaghete de dovlecei cu sos formaggi este pregătirea sosului. Amestecați gălbenușurile, brânza, sosul Worchester  și uleiul de măsline. Condimentați cu piper negru și nucșoară.

 

Pentru pregătirea spaghetelor de dovlecei tăiați dovleceii în fâșii ( puteți folosi și răzătoarea sau aparatul de cojit). Puneți la fiert 1 l de apă.  Adăugați un pic de sare și ulei de măsline.  Blanșati fâșiile de dovlecei după grosime și preferințele voastre – de la 5-10 secunde până la cel mult o minută.

 

Scurgeți „spaghetele“ lăsând câteva lingurițe de apă la fundul cratiței. Micșorați temperatura și amestecați în cratiță dovleceii și sosul în timp ce se încălzește încet și începe să capete consistență.

 

Luați cratița de pe foc și serviți imediat. Garnisiți cu pătrunjelul tăiat sau altă verdeață după preferință.

Nota bene: Alegeți brânză care se topește ușor. Cașcavalul se topește, însă se  „întinde ca guma de mestecat“ și nu este potrivit pentru acest sos. Puteți opta pentru un mix de brânză ce include  „Emmental“. cremă de brânză , brânză albastră ( cu mucegai) etc. Fiți atenți să nu gătiți sosul prea mult timp fiindcă astfel veți primi consistența unui scrob de ouă.

 

Poftă bună!

 

Rețeta  este potrivită atunci când aveți în regim legumă, ouă și brânză .

 

Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM