Steak de vită cu ciuperci

Ingrediente:

  • 250 g carne de vită
  • 300 g ciuperci
  • 1 ceapă
  • 250 ml de bulion de vită
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri de rozmarin,tulpini sau uscat
  • sare și piper
Mod de preparare:

Primul pas în pregătirea steak-ului de vită cu ciuperci este pregătirea ciupercilor și a cepei. Tăiați ceapa și ciupercile mărunt. Puneți deoparte 4-5 dintre ele, tăindu-le în sferturi.

Încingeți 1 lingură de ulei de măsline într-o cratiță și înăbușiți ceapa, adăugați ciupercile tăiate mărunt și gătiți până la evaporarea apei. Sotați sferturile de ciuperci separat.

Adăugați bulionul și lăsați să fiarbă la foc mic până 1/3 din lichid este redus. Pasați amestecul obținut în blender și adăugați  ciupercile sotate la acesta, condimentând cu sare și piper.

Încălziți o tigaie la foc mare. Ungeți steak-ul ( sau fileul) cu ulei de măsline și frigeți-l pe ambele părți câte 2 minute.

Turnați sosul de ciuperci într-o tigaie adângă, adăugați carnea și condimentați cu rozmarin. Gătiți cu capac la foc mic, până carnea devine moale și fragedă.

Poftă bună!

Rețeta este potrivită atunci când aveți vită și legume la alegere în regimul vostru alimentar personalizat.

Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM