Primul pas în pregătirea steak-ului de vită cu ciuperci este pregătirea ciupercilor și a cepei. Tăiați ceapa și ciupercile mărunt. Puneți deoparte 4-5 dintre ele, tăindu-le în sferturi.
Încingeți 1 lingură de ulei de măsline într-o cratiță și înăbușiți ceapa, adăugați ciupercile tăiate mărunt și gătiți până la evaporarea apei. Sotați sferturile de ciuperci separat.
Adăugați bulionul și lăsați să fiarbă la foc mic până 1/3 din lichid este redus. Pasați amestecul obținut în blender și adăugați ciupercile sotate la acesta, condimentând cu sare și piper.
Încălziți o tigaie la foc mare. Ungeți steak-ul ( sau fileul) cu ulei de măsline și frigeți-l pe ambele părți câte 2 minute.
Turnați sosul de ciuperci într-o tigaie adângă, adăugați carnea și condimentați cu rozmarin. Gătiți cu capac la foc mic, până carnea devine moale și fragedă.
Poftă bună!
Rețeta este potrivită atunci când aveți vită și legume la alegere în regimul vostru alimentar personalizat.
- Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?
Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.