Supă cremă de cartofi

Ingrediente:

  • 400 g cartofi
  • 100 g tulpină sau rădăcină de țelină
  • 100 g morcovi
  • 50 g ceapă
  • 600 ml bulion de legume
  • 100 g cremă de brânza degresata
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • Sare și piper după gust
  • Sfat:
  • Vă recomandăm să folosiți bulion de casă în loc de cubulețele de bulion fiindcă acestea au o aroma foarte intensă artificială. În cazul în care nu dispuneți de bulion de casă, puteți recurge și la cubulețe.
Mod de preparare:

Curățați, spălați și tăiați cartofii în cuburi mari.Curățați țelina și morcovii, și tăiați-le mărunt împreună cu ceapa.

Încingeți 1 l de ulei de măsline și înăbușiți ceapa până se înmoaie. Adăugați cartofii și jumătate de țelină și acoperiți cu bulion de legume.

Gătiți la temperatură medie, până legumele devin moi, adăugați jumătate din crema de brânză și pasați. Amestecul trebuie să aibă o consistență groasă, însă fără ca lingurița să lase urme. Condimentați cu sare și piper.

Înăbușiți morcovii și cealaltă jumătate de țelină, adăugați crema de brânză și pasați. Condimentați cu sare și piper.

Turnați puțin din supa de cartofi într-o farfurie adâncă, după care adăugați și amestecul de morcovi deasupra, aranjând în mijlocul farfuriei. În acest mod veți forma 2 cercuri, ceea ce va face mâncarea mai interesantă și va crea un joc de gusturi.

 

 Poftă bună!

Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM