Curățați varza și separați câteva frunze mari.
Tăiați varza fideluță. Umpleți borcanul (sterilizat și uscat) apăsând varza ( pentru o varză ați avea nevoie de 2 borcane). Adăugați câte un cățel de usturoi în fiecare borcan.
Încălziți apa ( până la fierbere) și adăugați în ea ingredientele rămase. Amestecați pentru a dizolva bine sarea. Lăsați să se răcească la temperatura camerei.
Umpletați borcanele cu lichidul fermentat. Utilizați frunzele puse deoparte pentru a ridica varza cât mai sus. Apăsați cu putere pentru a permite ieșirea completă a aerului. Apăsați de câteva ori până bulele dispar.
Acoperiți borcanele și lăsați-le la fermentat la temperatura camerei timp de 5-6 zile. După 4 zile le puteți deschide pentru a le gusta. Cu cât mai mult timp le lăsați, cu atât mai acru va fi gustul acestora. La final, închideți borcanele și păstrați-le la frigider.
- Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?
Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.