Varză murată – fermentată natural

Ingrediente:

  • o varză de mărime medie
  • 2 căței de usturoi ( decojiți)
  • 1 linguriță de semințe de chimion
  • 1 linguriță de piper negru
  • 60 g sare de mare ( sau de Himalaya)
  • 7-8 căni de apă fiartă ( variază în dependență de mărimea verzei)
Mod de preparare:

Curățați varza și separați câteva frunze mari.

 

Tăiați varza fideluță. Umpleți borcanul (sterilizat și uscat) apăsând varza ( pentru o varză ați avea nevoie de 2 borcane). Adăugați câte un cățel de usturoi în fiecare borcan.

 

Încălziți apa ( până la fierbere) și adăugați în ea ingredientele rămase. Amestecați pentru a dizolva bine sarea. Lăsați să se răcească la temperatura camerei.

 

Umpletați borcanele cu lichidul fermentat. Utilizați frunzele puse deoparte pentru a ridica varza  cât mai sus. Apăsați cu putere pentru a permite ieșirea completă a aerului. Apăsați de câteva ori până bulele dispar.

 

Acoperiți borcanele și lăsați-le la fermentat la temperatura camerei timp de 5-6 zile. După 4 zile le puteți deschide pentru a le gusta. Cu cât mai mult timp le lăsați, cu atât mai acru va fi gustul acestora. La final, închideți borcanele și păstrați-le la frigider.

 

Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM